Inici / Les Columnes / Això no és un adéu

Això no és un adéu

Avui decicim posar un punt, i seguit. Un punt, al cap i a la fi.

Fa exactament tres anys ens posàvem en marxa. No teníem una direcció ni una meta clara. Només la necessitat de moure’ns. Vam organitzar-nos per posar el nostre gra de sorra a la (re)dignificació del periodisme. Som conscients que el periodisme com l’entenem és una lluita, amb els corresponents objectius i entrebancs. Com en totes les lluites, per a la victòria són imprescindibles organització i compromís, dues qualitats que avui ens manquen. No hem perdut la voluntat que va fer germinar La Columna, però cadascú de nosaltres l’ha adaptat a les pròpies circumstàncies, avui tant diferents que ens separen.

Quan vam fer el primer aniversari vam proclamar que seguíem perquè no teníem “res a perdre, sinó tot a guanyar”. No ho hem guanyat tot, però guanyar ha estat tot el que hem fet. Sense parlar massa alt, no ens penedim de gran cosa, hem intentat causar els mínims danys possibles. Marxem conscients que cada vegada el periodisme està en millors mans, de millors persones que ajuden a retornar la confiança de la societat en una professió imprescindible per a la democràcia. No creiem que La Columna hagi tingut altre mèrit que ser una petitíssima expressió de l’onada d’esperança i de reivindicació que sacseja el sector, que clama que no està tot perdut entre frases de 140 caràcters i bafarades de notícies virals. Volem donar les gràcies a tots els periodistes que cada dia se’n van a dormir amb la consciència tranquil·la d’haver complert amb la seva responsabilitat social.

No creiem en els fets aillats, sempre és difícil establir un punt d’inici i un de final. Ens veiem als carrers. Fins aviat!

Equip de Lacolumna.cat

PD. Lacolumna.cat s’acomiadarà definitivament amb una sèrie d’articles que es publicaran durant el mes de novembre i desembre i amb un documental que busca respondre a la pregunta “Què hi ha darrere de l’Europa fortalesa?”, Colis Suspect, que s’estrenarà la tardor de 2017.

Redacció

Un comentari

  1. Gràcies de tot . Que tingau sort i endavant

    Nasio

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

*