Home / Les Columnes / Prohibit ajudar els més necessitats
Arnold Abbot en el moment de la detencio - Font: The Independent

Prohibit ajudar els més necessitats

Una columna de Jordi Mèlich

El passat diumenge 2 de novembre a la una del migdia, Arnold Abbott repartia menjar entre els sense sostre a Fort Lauderdale, situat a l’estat de Florida. Ho feia acompanyat per dos sacerdots, mentre desenes de persones rodejaven les taules plenes de safates amb menjar. Cada diumenge ofereix aquests àpats als més necessitats, continuant amb la seva ferma idea d’ajuda als seus veïns.

Però Abbot, ancià de 90 anys, no devia conèixer la llei que la seva ciutat havia aprovat recentment. La llei regula activitats com la que duia a terme, requerint que es facin com a mínim a 150 metres de zones residencials. Al repartir menjar en un parc situat al mig d’una zona residencial, l’ancià estava incomplint la nova llei.

Quatre policies, acompanyats per dotze oficials més, van detenir Abbot i els dos sacerdots mentre els presents expressaven la seva vergonya aliena. Ell mateix va explicar que “un dels policies ha vingut i m’ha dit ‘tira aquest plat ara mateix’ com si portés una arma”. Un cop detingut, s’enfronta a una sanció econòmica de 500 euros i a 60 dies en presó.

¡Detingut per alimentar persones sense sostre! Em sembla denigrant. Per moltes lleis i ordenances que tinguem, potser hauríem d’aplicar una mica de sentit comú i saber fer a les nostres societats, intentant evitar que fets com aquest siguin una realitat.

Moltes vegades penso que els legisladors no viuen la realitat social dels indrets on treballen o viuen. No crec que a Seattle, Los Angeles, Phoenix, Dallas i Philadelphia, entre d’altres, sigui més important aplicar una llei que reguli com donar menjar als més necessitats que no pas alguna que busqui acabar amb la pobresa.

Barcelona. Periodista en formació.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*