Inici / Actualitat / Merda. Estic embarassada
Font: blogia.com

Merda. Estic embarassada

Un text literari d’Anna Utgès

Dues línies rosades. Segur que no he llegit bé les instruccions del test d’embaràs. Fa més de cinc minuts que estic asseguda al vàter, no he tingut ganes ni forces per aixecar-me. Estiro el braç per deixar el test sobre la pica, em recolzo sobre la cisterna durant uns segons i torno a allargar la mà per mirar altra vegada el resultat. Desitjo que hagi canviat, però les mateixes línies segueixen dibuixades a la pantalleta. Bé, les mateixes no; ara estan més ben definides, o almenys aquesta és la sensació que tinc. Són dues, positiu. No entenc perquè se’n diu positiu, per mi és del tot negatiu. Estic embarassada.

Ja ploro. De fet, no sé perquè no m’han caigut llàgrimes fins ara. La meva reacció em sorprèn; ja no estic asseguda al vàter amb les cames despullades i tremoloses, sinó estirada al llit amb el portàtil, buscant informació sobre la nova llei de l’avortament.Sóc valenta encara que poques vegades en sigui conscient.

Llegeixo una vegada i una altra el nom de la reforma: ‘Llei de Protecció de la Vida del Concebut’. No vull, però se m’escapa el riure. Sembla que juguin amb nosaltres. Protecció al concebut. I a nosaltres, qui ens protegeix? La gent comença a anomenar-la ‘Reforma Gallardón’; a mi em faria vergonya que el meu cognom es vinculés amb aquesta llei. Segueixo documentant-me: Els menors necessiten consentiment patern per avortar, les malformacions en el fetus ja no són motiu suficient per interrompre l’embaràs, ni tampoc l’al·legació per part d’un metge que la salut física o psíquica de la futura mare corre un greu perill; ara ho han de determinar així dos professionals, sempre que no s’excedeixin les vint-i-dues setmanes d’embaràs. Una violació dóna possibilitat d’avortar, sempre que no hagin transcorregut més de dotze setmanes.

No m’han violat. Encara que potser seria millor. M’odio per haver pensat això, i ploro. Tampoc la meva vida o integritat psíquica estan en risc. O potser sí. Dos supòsits, només? Quina merda. Miro el calendari del mòbil i torno a riure. Any 2014. Curiós, tinc la sensació d’haver tornat al 1985. Potser sí que m’estic tornant boja.

L’avortament queda despenalitzat per la dona. És a dir, que la dóna que avorti fora dels dos supòsits estarà cometent un delicte, però aquest no serà motiu suficient per tancar-la a la presó. No deuen esperar pas que els donem les gràcies? Em fa mal el cap i estic de mal humor, no vull llegir més.

No estic preparada per explicar això als meus pares. No tinc ganes de ser mare. No vull tenir un fill amb un desconegut. Què faig? Marxo del país? Avorto aquí de manera il·legal? No suporto haver-me de fer aquestes preguntes. És injust. Diuen que allò més gran que tenim les persones és la llibertat, i en aquest moment no em sento lliure.

Mentre aquests pensaments em passen pel cap a mil per hora, abaixo els ulls i em sorprenc a mi mateixa. De manera inconscient m’estic acariciant el ventre. Què estic fent?! M’aixeco del llit, em trec la samarreta i em miro al mirall. Ja em veig panxa, i només porto disset dies de retard amb la regla. Sóc burra.

Ara ja no ploro. Penso que potser se m’han acabat les llàgrimes, però de seguida veig que no és així. El que passa és que ja no em faig llàstima, sinó fàstic. Em despullo i corro cap a la dutxa. Em sento bruta i vull rentar-me. Hi entro sense pensar ni tan sols en si l’aigua és bullent o glaçada. En aquest moment m’adono que no és amb mi amb qui he d’estar enfadada. Jo no tinc la culpa de viure en un país que enlloc d’apostar pel progrés s’esforça per anar endarrere. En un país retrògrad que sembla que estigui orgullós de caminar a passos de gegant cap a la cua del món.

No vull retrocedir de la mateixa manera què ho fa el país on visc. Vull mirar endavant i vèncer a aquesta situació. És mentida. M’estic enganyant a mi mateixa. No sóc valenta i tinc por. Vull tornar endarrere per canviar allò que vaig fer aquella nit. Vull desaparèixer.

Redacció

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

*