Home / Cultura / La comunitat afro-americana celebra els BET AWARDS a Los Angeles
Chris Brown als BET AWARDS 2014 Font: BET PRESS ROOM

La comunitat afro-americana celebra els BET AWARDS a Los Angeles

Un article de Samuel Rubin amb la col.laboració de Kourtney Murphy

Una pista de bàsquet improvisada al South Hall de Los Angeles Convention Center alberga el Sprite Celebrity Basquetball Game de la BET EXPERIENCE 2014. El presentador Chris Spencer introdueix els jugadors, que per un dia aparten el món de la música, de la interpretació o de la comèdia per ser estrelles de la txistera. Participen a l’especial torneig Snoop Dogg, Tyga, Soulja Boy, Bobby V, Kenyon Martin i sorpreses com Justin Bieber i Chris Brown, entre d’altres.

La gran majoria dels assistents són afro-americans entre els 18 i els 30 anys. De fet, jo mateix sóc l’únic caucàsic de la grada. Els espectadors, vestits amb les seves millors mudes tenen ganes de passar-s’ho bé i el DJ com ho sap, puja el volum de la música. El terra tremola i la gent s’aixeca dels seus seients i balla, també ho fan els famosos des de la pista. Es respira un ambient de diversió i bon rotllo que ve acompanyat d’un partit emocionant que acaba en empat (67-67).

Aquest esdeveniment esportiu està dintre del ventall d’activitats que ha ofert aquest passat cap de setmana la cadena de televisió BET NETWORK, amb el suport de Cocacola i altres patrocinadors. Un escalfament de motors abans de la gala de premis BET AWARDS que es celebra cada any a Los Angeles però que atrau gent d’arreu dels Estats Units.

Font: BET PRESS ROOM

Font: BET PRESS ROOM

Justin Bieber, present al partit d’estrelles que va tenir lloc el passat dissabte 28 de juny agraeix els ànims del públic i anima a ‘‘seguir promocionant l’esport com a mètode per unir i no distanciar’’. Les grans entusiasmades amb l’estel·lar aparició del cantant canadenc van ser les ID4 GiRLS, encarregades de cantar el himne nacional abans del joc. Amb només 12 anys ja són conscients que han de lluitar promocionar la seva carrera i la cultura afro-americana. ‘‘No es qüestió de promocionar-la, sinó de promocionar-la encara més’’, afirma una de les tres germanes que ja ha cantat davant del President Obama i de més de 200.000 espectadors.

Shannon Cross, reportera del Sprite Celebrity Basketball Game per la cadena BET assegura: ‘‘ A tots ens agrada el bàsquet i crec que és evident que després d’aquest partit tots sortim més units encara. I aquesta és la intenció del festival: unificar. Sigui amb música, amb comèdia o bé esports. Els jugadors ho han fet molt bé i han representat amb excel·lència els objectius d’aquest torneig’’.

El rerefons històric de la cadena BET i les polèmiques de la emissora

 

6a010536846743970c014e8a982793970d-piBET són les inicials de Black Entertainment Television, una cadena de televisió per cable propietat de Viacom (des de 2001), que també és tinent de la emissora MTV entre d’altres.

La seva existència es remunta als anys 80, quan el seu fundador Robert L. Johnson va decidir tirar endavant aquest projecte empresarial, després de distanciar-se dels interessos del lobby de la indústria de la televisió per cable. Ràpidament el dial va editar nous continguts i anys després va convertir-se en el primer negoci controlat per afro-americans en entrar a la borsa de Nova York.

La graella televisiva de la BET està formada bàsicament per sit-coms i pel·lícules amb protagonistes afro-americans, vídeos musicals de R&B, hip-hop i rap i alguns programes de notícies sobre entreteniment i actualitat.

No obstant, la cadena ha tingut varis conflictes oberts amb la comunitat negra al ser acusada de promocionar els estereotips de la minoria a través de vídeos musicals que infravaloren i ridiculitzen la postura femenina, o que giren al voltant de la delinqüència o les drogues. Diferents associacions de pares s’hi han posicionat en contra i han assegurat que aquests exemples no són positius per a les noves generacions.

L’emissora s’ha anat guanyant enemics públics al llarg dels anys. Inclús va rebre valoracions negatives per part del col·lectiu de periodistes afro-americans d’Estats Units, quan el dial no va emetre en directe el funeral de la líder dels drets civils, Coretta Scott King, un esdeveniment d’especial rellevància entre la comunitat negra i que va ser retransmès per la resta de cadenes als Estats Units.

La BET EXPERIENCE 2014 reuneix més de 100.000 assistents

Aquests dies divendres 27, dissabte 28 i diumenge 29 de juny, s’ha celebrat al L.A LIVE (Los Angeles), la segona edició de la BET EXPERIENCE, un festival de música, cinema, esports i xerrades al voltant de la cultura afro-americana. El conjunt d’activitats ha mobilitzat a més de 100.000 joves que han fet cues interminables per gaudir dels concerts que oferia la cita, entre ells, Jennifer Hudson, Trez Song, Outkast, Mary J.Blige, etc.

Entre les activitats destacades del festival, apart del Sprite Celebrity Basketball Game, també han tingut lloc passarel·les de moda i una nova edició de les jornades ‘MUSIC MATTERS’ per promocionar el talent jove de nous cantants revelació del panorama musical. Un d’ells és Tristan Wilds (també nominat a millor artista revelació i actor de la sèrie 90210) que reconeix la feina del festival ‘‘Necessitem [la cadena BET] per ensenyar al món la quantitat de talent musical que queda per descobrir. Ens cansem de repetir que no hi ha bona música avui en dia i segueixen havent-hi artistes que encara no hem escoltat. Aquesta emissora està fent una feina increïble en el camp musical.’’

Font: Los Angeles Times

Font: Los Angeles Times

El marc d’activitats s’ha realitzat quasi de manera gratuïta gràcies a la llarga llista de patrocinadors del BETX FAN FEST. Els assistents només han hagut de pagar per alguns determinats concerts, tot i que per poder tenir una certa prioritat i complementar l’experiència amb entrades a la gala de premis, es podia adquirir un pack VIP que rondava als 300 dòlars aproximadament.

Young Money, Beyoncé i Pharrell Williams reinen els BET AWARDS 2014

La gala dels BET AWARDS ha començat cap a les 17h de la tarda al Nokia Theatre de Los Angeles amb una actuació de Pharrell Williams amb la col·laboració de Missy Elliot, en la que han interpretat l’últim single del primer; ‘‘Come and Get It Bae’’. Més tard, Williams, s’emportaria el premi a millor artista masculí dins de la categoria de R&B/Pop i el gallardó a millor vídeo de l’any pel seu tema ‘‘Happy’’.

Chris Rock als BET AWARDS 2014 Font: BET PRESS ROOM

Chris Rock als BET AWARDS 2014
Font: BET PRESS ROOM

El conductor, Chris Rock no ha defraudat als que confiaven amb el seu sentit de l’humor per presentar l’entrega de premis. Ha arrencat amb un monòleg carregat de bromes políticament incorrectes, fent menció alguns dels invitats estel·lars de la nit: Kerry Washington, Snoop Dogg, Kevin Hart, Lionel Richie, Robin Thicke i Paris Hilton, etc. ‘‘Últimament veig molts blancs queixant-se de les trames que tenen les pel·lícules sobre els drets civils. Suposo que si un blanc surt del cinema dient ‘que bona ha sigut’ seria mala senyal, no?’’ ha bromejat el presentador durant el seu ‘discurs’ d’apertura.

Durant les més de tres hores i mitja que ha durat la gala, han actuat Nicky Minaj, Chris Brown, Usher, John Legend, August Alsina, Iggy Azalea, Robin Thicke, Lil Wayne, TI i Jennifer Hudson, entre altres. El nivell de les actuacions ha estat molt alt i els mateixos artistes han deixat clar que aquest es tracta d’un dels esdeveniments musicals més importants de l’any.

El premi honorífic ha sigut per Lionel Richie, de qui han fet un repàs de la seva vida i un Medley amb alguns dels temes més reconeguts de la seva carrera en el qual han participat John Legend i Yolanda Adams. El cantant també ha interpretat un parell de temes propis després d’agrair l’afecte i el suport del públic. ‘‘Vull donar-vos esperança amb la meva música’’, ha assegurat.

Debra L. Lee als BET AWARDS 2014 Font: BET PRESS ROOM

Debra L. Lee als BET AWARDS 2014
Font: BET PRESS ROOM

Posteriorment la presidenta de la cadena BET, Debra L. Lee (una de les dones afroamericanes més poderoses del món) ha volgut celebrar el 50 aniversari de la Civil Rights Act, que va suposar un gran avanç contra la segregació racial als Estats Units, amb l’entrega d’un premi humanitari a l’activista Myrlie Evers-Williams.

També han triomfat en aquesta gala el grup Young Money, que s’ha emportat tres premis a casa i Beyoncé que s’ha conformat amb dos –tot i que era una de les més nominades de la nit-. Ella i Jay Z, tot i no poder estar presents a la gala han actuat en directe des de la seva gira conjunta ‘On the Run’ que està actualment recorrent els Estats Units.

Dins de la secció musical de Hip-Hop els guanyadors han sigut Drake (que no estava present a la gala) i Nicky Minaj que s’ha emportat una gran dosis d’aplaudiments després de guanyar aquesta categoria per cinquena vegada consecutiva i sortir a l’escenari per interpretar el seu nou tema ‘Pills N Potions’.

 • Llista dels guanyadors:

Best Female R&B/Pop Artist
Beyoncé

Best Male R&B/Pop Artist
Pharrell Williams

Best Group
Young Money

Best Collaboration
Beyoncé f/ JAY Z – Drunk In Love

Best Male Hip Hop Artist
Drake

Best Female Hip Hop Artist
Nicki Minaj

Video of the Year
Pharrell Williams – Happy

Video Director of the Year
Hype Williams

Best New Artist
August Alsina

Best Gospel Artist
Tamela Mann

Best Actress
Lupita Nyong’o

Best Actor
Chiwetel Ejiofor

YoungStars Award
KeKe Palmer

Best Movie
12 Years a Slave

Subway Sportswoman of the Year
Serena Williams

Subway Sportsman of the Year
Kevin Durant

Coca-Cola Viewers’ Choice Award
August Alsina f/ Trinidad Jame$ – I Luv This

Centric Award
Jhené Aiko – The Worst

Best International Act: Africa
Davido (Nigeria)

Best International Act: UK
Krept & Konan

FANdemonium Award
Beyoncé

La gala s’ha acomiadat amb l’ expectativa de ser la més vista de la història. Un total de 8 milions d’usuaris han seguit la retransmissió per Twitter i han monopolitzat els Trending Topics mundials durant gairebé quatre hores.

MÉS FOTOGRAFIES DELS BET AWARDS’14. CORTESIA DE BET PRESS ROOM:
Young Money als BET AWARDS 2014 Font: BET PRESS ROOM

Young Money als BET AWARDS 2014
Font: BET PRESS ROOM

Iggy Azela als BET AWARDS 2014 Font: BET PRESS ROOM

Iggy Azela als BET AWARDS 2014
Font: BET PRESS ROOM

Pharrell Williams i Lionel Richie als BET AWARDS 2014 Font: BET PRESS ROOM

Pharrell Williams i Lionel Richie als BET AWARDS 2014
Font: BET PRESS ROOM

Nicky Minaj als BET AWARDS 2014 Font: BET PRESS ROOM

Nicky Minaj als BET AWARDS 2014
Font: BET PRESS ROOM

Usher als BET AWARDS 2014 Font: BET PRESS ROOM

Usher als BET AWARDS 2014
Font: BET PRESS ROOM

BET AWARDS '14 - Show

John Legend als BET AWARDS 2014 Font: BET PRESS ROOM

John Legend als BET AWARDS 2014
Font: BET PRESS ROOM

Chris Brown als BET AWARDS 2014 Font: BET PRESS ROOM

Chris Brown als BET AWARDS 2014
Font: BET PRESS ROOM

August Alsina als BET AWARDS 2014 Font: BET PRESS ROOM

August Alsina als BET AWARDS 2014
Font: BET PRESS ROOM

Paris Hilton a la Red Carpet dels BET AWARDS 2014 Font: BET PRESS ROOM

Paris Hilton a la Red Carpet dels BET AWARDS 2014
Font: BET PRESS ROOM

Tristian Davis a la Red Carpet dels BET AWARDS 2014 Font: BET PRESS ROOM

Tristian Davis a la Red Carpet dels BET AWARDS 2014
Font: BET PRESS ROOM

Snoop Dogg durant un dels actes de la BET EXPERIENCE Font: BET PRESS ROOM

Snoop Dogg durant un dels actes de la BET EXPERIENCE
Font: BET PRESS ROOM

Chris Brown al Sprite Celebrity Basketball Game Font: BET PRESS ROOM

Chris Brown al Sprite Celebrity Basketball Game
Font: BET PRESS ROOM

Pharrell Williams i Missy Elliot als BET AWARDS Font: BET PRESS ROOM

Pharrell Williams i Missy Elliot als BET AWARDS
Font: BET PRESS ROOM

Barcelona - Los Angeles. Escriure des de 10.000 kilòmetres de distància només em fa voler estar més aprop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*