Home / Les Columnes / Can Vies en lluita

Can Vies en lluita

Una columna de Natàlia Morales

El CSA Can Vies  és un centre social autogestionat situat al barri de Sants de Barcelona, que porta 17 anys treballant sense subvencions de l’Estat. L’assemblea és l’òrgan de màxima sobirania al centre: no existeix cap tipus de jerarquia i l’organització és totalment horitzontal.

Durant tots aquests anys d’història, Can Vies ha proporcionat un sostre a diversos col·lectius polítics i associacions socials que lluiten per causes com els drets de les persones migrades, els drets de les dones treballadores o per la defensa del territori.

 Can Vies s’ha convertit en un centre d’intercanvi cultural i és considerat per molts dels que hi acudeixen regularment com una segona casa. Tot i haver donat suport i haver recolzat sectors de la societat ben diversos, TMB, la propietària de l’edifici vol desallotjar-ho a partir del dia 1 d’abril. És per això que el passat dia 22 de març el barri de Sants va posar-se en peu, per defensar el que és seu.

TMB és una empresa que tot i ser pública, funciona com a privada, amb una Junta Directiva  sobredimensionada i molt poc transparent que s’embutxaca uns 90.000 euros l’any. Una de les empreses públiques que fa que els ciutadans paguin un dels preus més cars del transport públic europeu, és la mateixa que vol acabar amb la història de Can Vies i amb un exemple viu que un model horitzontal i sense jerarquia, sense els uns per sobre dels altres, pot arribar a funcionar correcta i pacíficament.

L’Ajuntament de Barcelona pot aturar el desallotjament, però al no haver-ho fet ha confirmat que té por de les noves alternatives i de l’onada d’okupes que s’ha desenvolupat a la ciutat comptal davant l’augment constant del número de desnonaments i dels preus abusius de les vivendes.

Can Vies és un exemple de resistència i d’esperança pels que creuen en la possibilitat d’una ciutat millor. A vuit dies de la data pel desallotjament, al centre no han deixat de lluitar per la seva història, i per la de totes les persones que formen part d’ella, ni un sol segon. Perquè “Can Vies és passat, és present, i és i serà futur”.

Una de les moltes pancàrtes que es podien veure a la manifestació. Natàlia Morales

Una de les moltes pancàrtes que es podien veure a la manifestació. Natàlia Morales

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*