Home / Societat / Moviments Socials / CGT-UAB acusa el Rectorat de voler il·legalitzar l’oposició política a la universitat
Professorat i estudiants han acompanyat Ermengol Gassiot durant la roda de premsa. Foto: Álvaro Imbert

CGT-UAB acusa el Rectorat de voler il·legalitzar l’oposició política a la universitat

Membres del sindicat, que han tingut accés al sumari sobre les mobilitzacions estudiantils contra el Pla Bolonya del curs 2012/2013, han anunciat en roda de premsa la imputació del professor Ermengol Gassiot i de la CGT-UAB.

Militants de la Confederació General del Treball (CGT) han escollit l’edifici del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona per denunciar la que consideren una persecució política. Segons han anunciat, el sindicat ha pogut saber que tant el professor d’història i Secretari General de la CGT de Catalunya Ermengol Gassiot com el mateix sindicat es troben imputats per les mobilitzacions contra el Pla Bolonya ara fa 3 anys. A més, en la documentació judicial no es concretaria l’acció delictiva concreta pel qual s’imputa a Gassiot, sinó que s’argumentaria el fet d’haver format part de col·lectius crítics a l’equip del Rector Ferran Sancho.

La Confederació General del Treball ha volgut destacar el fet que la pròpia UAB es presenti com a acusació particular en el cas i n’ha demanat la immediata retirada. D’altra banda s’ha fet incís en el fet que tant la CGT com altres col·lectius esmentats al sumari (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Coordinadora d’Assemblees de Facultat entre altres) recolzessin la candidatura al rectorat «Nova UAB». Aquesta candidatura, encapçalada pel catedràtic en història Pere Solà, va enfrontar-se l’any 2012 a les eleccions a rector a la candidatura de l’actual equip de govern. «Alguna de la gent que apareixem en aquest sumari hem sigut agents actius en diversos processos de debat polític sobre la universitat i quina havia de fer la seva funció.» -ha volgut deixar clar Gassiot.

A més de la retirada de la Universitat Autònoma de Barcelona com a acusació particular en el cas, també s’ha denunciat la “pràctica totalitària i dictatorial” en la que consideren ha entrat el Rector Ferran Sancho i el seu equip en contra de l’activisme social i sindical. Des de la CGT han deixat clar que continuaran la seva tasca sindical en el si de la universitat i que qualsevol resposta davant les investigacions es farà en coordinació amb les altres organitzacions implicades.

El procés judicial obert investiga les mobilitzacions estudiantils contra el Pla Bolonya que van tenir lloc a la UAB durant el curs 2012/2013. Les reivindicacions de l’alumnat van concretar-se en diverses ocupacions d’edificis de la universitat, inclòs el mateix rectorat davant del qual s’ha celebrat avui la roda de premsa. Aquestes ocupacions van finalitzar el maig de 2013 en part gràcies a la mediació d’Ermengol Gassiot, fet que se li reconeix en el sumari.

Encetant la vintena. Intento escriure sobre el que veig, el que em preocupa i el que m'agrada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*