Home / Actualitat / Ciudadanos de un lugar llamado mundo
Ciutadans israelians contemplen les bombes sobre Gaza Font: Andrew Burton, New York Times

Ciudadanos de un lugar llamado mundo

Una columna de Lluís Elías

Si hi ha alguna cosa que caracteritza els nostres estius, són els ja repetitius anuncis de cervesa. Entre els més destacats trobem els estius utòpics d’Estrella Damm. Platges, festa, i gent treta d’un catàleg de models, són els components que no fallen a l’hora de vendre’ns l’estiu ideal. No obstant, una  de les altres marques que segueix repetint la mateixa fórmula en els seus anuncis estiuencs és San Miguel, que per 4t any consecutiu segueix apostant pel leitmotiv de “Ciudadanos de un lugar llamado mundo”. Sempre de la mà de cantants internacionals, apostant per la multiculturalitat però mantenint el punt de vista etnocèntric occidental.

 Però mentre ens venen la idea de ser ciutadans del món, ens trobem que hem d’abaixar el cap cada cop que veiem les imatges dels bombardejos a Gaza. Segons el Centro Palestino de Derechos Humanos (PCHR) el balanç de palestins morts ja supera els 600, entre els quals el 75% són civils, en front als 27 israelians morts, 25 dels quals són militars. Malgrat la crida a la comunitat internacional per tal de frenar les ofensives a Gaza aquesta roman impassible demostrant que no es més que un simple teatre, amb uns actors i un escenari com descriu Erving Goffman a la seva obra, sotmès als interessos dels estats més influents.

 En definitiva, ciutadans d’un món corrupte i malalt on alguns són capaços de seure i contemplar com cauen bombes sobre Gaza, (sobre hospitals, escoles, habitatges..) aplaudint cada impacte com si d’un espectacle a l’aire lliure es tractés.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*