Home / Les Columnes / Els ciutadans, Cospedal, estan tranquils
Un home de 37 anys estavella el seu cotxe contra la seu del PP a Madrid - Notícies Cuatro

Els ciutadans, Cospedal, estan tranquils

Una columna de Lluís Elias

El passat divendres 19 de desembre un home de 37 anys estavellava el seu cotxe carregat amb dues bombones de butà contra la seu del Partit Popular. Hores més tard, la secretaria General del PP, Maria Dolores de Cospedal, compareixia de cara als ciutadans per transmetre un missatge de calma i tranquil·litat després de l’atac a Gènova. Però els ciutadans, Cospedal, estan tranquils.

Estan tranquils perquè no tenen a les seves esquenes els escàndols de corrupció que esquitxen a més de 150 membres del vostre partit. Des de Bàrcenas a la trama Gürtel, passant per Bankia i l’operació Púnica. És cert, però, que la corrupció no és exclusiva del vostre partit, sinó que és sistèmica, però que sens dubte vosaltres encapçaleu. Inclús la seu del partit, que va quedar mig destrossada per l’atac, estava reformada de dalt a baix amb diners no justificats.

Estan tranquils perquè no han desallotjat a la força a 150 famílies com va fer l’any passat el vostre Govern. A més, a pocs dies d’acabar l’any i fent un balanç d’aquest 2014, segons el Consell General del Poder Judicial, només en aquest segon semestre  s’han iniciat més de 21.170 execucions hipotecàries. Això suposa un 7,3% més que l’any anterior. La PAH ha assegurat que les dades publicades només reflecteixen el fracàs de les mesures preses pel Partit Popular de cara a la galeria i mai pensades per solucionar la greu emergència de l’habitatge.

Estan tranquils perquè no han vulnerat sistemàticament els drets humans a les fronteres de Ceuta i Melilla amb les devolucions en calent que ara tan insistentment voleu legalitzar. Segons apunta la ONU, aproximadament 207.000 persones han intentat creuar el Mediterrani per raons d’asil o migració aquest 2014, alguns en condicions quasi de refugiats. Però l’única benvinguda que reben un cop trepitgen Espanya és a cops de porra o amb salves de goma.

En definitiva, els ciutadans no han de témer com algú, desesperat per la situació actual, arremet contra aquells que han estat menyspreant i vulnerant sistemàticament els seus drets, tensant la corda fins a ofegar-los. Per tant, amb aquest missatge de calma i tranquil·litat no podeu insinuar que tots juguem el mateix paper, no podeu situar les dos parts en un mateix nivell, perquè la responsabilitat, Cospedal, no rau en els ciutadans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*