Home / Les Columnes / Els Gasol conquereixen Nova York
Els Gasol lluiten pel salt inicial // Diari Marca.

Els Gasol conquereixen Nova York

Una columna d’Omar Naboulsi

Aquest cap de setmana s’ha celebrat l’All-Star de l’NBA al Madison Square Garden de Nova York. La festa per antonomàsia del basquetbol mundial és l’excusa perfecta, un cop l’any, per a poder veure els millors jugadors del planeta a la mateixa pista mostrant les seves habilitats a la resta del món. Per a poder disputar aquest partit entre estrelles, els jugadors han de ser escollits pel públic o per l’entrenador del combinat. Doncs bé, Pau i Marc Gasol van ser escollits per ser titulars en la Conferència Est i Oest respectivament. Pau Gasol fou el segon jugador més votat de la Conferència Est només superat per Lebron James, mentre que el mitjà dels Gasol va rebre més vots que altres estrelles del Salvatge Oest com Kevin Durant o Tim Duncan.

Amb aquest succés els Gasol ja s’han fet un espai a la història de l’NBA, ja que és el primer cop que dos germans són titulars en un All-Star. I no només això: també han sigut els primers europeus en ser titulars mitjançant votacions, doncs l’alemany Dirk Nowitzki va ser titular a l’any 2008 però per substitució d’un lesionat. Aquest fet no és casual, ja que pels yankees  els germans Gasol són dos nord americans més. De fet, en la disputa de l’últim Mundial de Bàsquet (celebrat a Espanya) un gruix important dels aficionats americans no comprenia per què els Gasol disputaven el torneig amb el combinat espanyol. Aquest pensament és fruït del desconeixement del panorama internacional i l’egocentrisme cultural estès als Estats Units.

D’altra banda, Pau i Marc ja han deixat una imatge que quedarà gravada a la retina dels aficionats catalans al basquetbol. Els germans de Sant Boi del Llobregat van ser els protagonistes de la jugada més destacada del cap de setmana, en la qual ambdós jugadors disputaven el salt inicial per iniciar el matx. A més a més,  aquest All-Star sempre serà recordat pel salt entre dos pivots catalans que gràcies al seu talent i el seu esforç  van arribar al cor de la societat americana.

I és que el veritable mèrit dels germans Gasol és haver aconseguit el reconeixement d’una societat amb tocs d’etnocentrisme i ser valorats com els grans jugadors que són sense tenir en compte la seva nacionalitat. En definitiva, l’All-Star disputat a la Big Apple ha estat la culminació del treball realitzat a la millor lliga del món durant tantes temporades per part dels Gasol i un motiu d’orgull pel bàsquet català.

Redactor a LaColumna.cat. Amant de l'esport en general, del basquetbol en particular.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*