Home / Les Columnes / Un exemple a seguir

Un exemple a seguir

Una columna de Jordi Carné

No m’agrada escriure dels equips (ni dels seus jugadors) dels quals en sóc fanàtic. Els colors sempre m’han pogut, i per escriure quelcom sense el rigor que es mereix prefereixo no fer-ho. Les paraules que dedicaré ara a acomiadar-me del Carles Puyol no seran objectives, ni molt menys. I mereixen no ser-ho. En canvi, sí que seran emotives, perquè mereixen ser-ho.

Quan jo dic que no podré percebre un Barça sense ell –com tanta gent ha dit en els últims dies– ho dic des de la màxima franquesa: els primers partits del Barça que recordo ja són amb ell a l’eix de la defensa. No vaig poder viure el seu debut, però no podria comptar les vegades que m’han explicat aquella sensació de pànic que tenien els seguidors blaugrana quan al minut 55 un jove substituïa a Simao Sabrosa per assegurar el lateral dret després de la lesió de Frank de Boer al Nuevo Zorrila de Valladolid; una sensació de pànic que el noi de 22 anys es va encarregar d’esvair en menys de 10 minuts, demostrant que la qualitat tècnica pot estar subordinada a la lluita, implicació i sacrifici.

Podria recordar molts més moments de la seva carrera, però d’això ja n’estan plens els diaris dels últims dies. Sincerament, no sempre he estat el seu simpatitzant, i hi ha hagut moments en els quals m’he qüestionat si realment tenia nivell per competir a la primera categoria –que no sigui objectiu no vol dir que no sigui sincer–. I ell m’ha respòs, amb humilitat, formant part del millor Barça de la història.

Perquè lesió rere lesió ell pensava en recuperar-se i no retirar-se; perquè quan molts jugadors haguessin esgarrapat fins a l’últim cèntim del contracte ell renuncia als dos anys que li queden acceptant que no està al nivell que la competitivitat de l’elit requereix; perquè el Barça porta dos anys buscant algun “Puyol” al mercat però sap que com ell no en trobaran cap; perquè on molts no hi posarien la cama ell hi posa el cap. Perquè, per tot això, s’ha convertit en un exemple a seguir.

Carles Puyol celebra un gol al Bernabeu. Font: VilaWeb

Carles Puyol celebra un gol al Bernabeu. Font: VilaWeb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*