Inici / Les Columnes / 14 de febrer: feliç dia dels AMORdaçats
Font: nosomosdelito.net

14 de febrer: feliç dia dels AMORdaçats

Una columna de Cristina Muelas

Una de les (moltes) llegendes ens remunta als romans, cap a l’any 270; al bisbe Sant Valentí; al Papa Gelasio. Ahir vàrem despertar de nou bombardejats amb missatges amorosos. Missatges, no cal dir, purament persuasius per part del mercat. Però bé, no em sorprèn; és part del capitalisme. Ahir, 14 de febrer, però, mentre uns feien creure que era el GRAN dia per demostrar-li a la (futura) parella l’amor (comprant-li xorradetes, és clar), altres consideraven que si s’havia de tractar d’amor, havia de ser per demostrar anhel de llibertat. Com? Manifestant-se al carrer: el lloc que és casa de tots i totes; el lloc on potser no serà ningú.

I així ens ho adverteix la Llei de Seguretat Ciutadana i la Reforma del Codi Penal. Aquella llei que ens assenyala i amenaça de manera hipòcrita i descarada amb una Mordassa. Per al Govern som únicament escarn i ofensa quan, de fet –i així ho expressa clarament la Plataforma No Somos Delito- “manifestar-se és un acte democràtic que no posa en perill la nostra seguretat ciutadana i, defensarem el nostre dret legítim a la protesta, protestant contra les lleis que pretenen restringir el nostre dret a expressar-nos i reunir-nos pacíficament”.

Però enfront unes lleis proposades per un govern que abusa de la seva majoria absoluta, la ciutadania respon. Varen ser al voltant de 25 ciutats, tant nacionals com internacionals, en les quals van sortir al carrer a manifestar que “no volem viure AMORdaçats”: Alacant, Almería, Dublín, Eivissa, Madrid, París, Stuttgart, Tenerife… totes elles emmarcades, això sí, amb un caràcter de festivitat “carnavalera”. No us faré descobrir res si afirmo que amb l’avenç d’aquesta proposta i reforma de llei, podran controlar més els nostres pensaments i accions. Fins que la por canviï de bàndol.

Cristina Muelas Guiu
Periodista. En constant moviment. D'això es tracta, no?

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

*