Home / Les Columnes / Què poc que pesa!
Un gran nombre de persones fan cua per comprar el nou model d’Iphone - Font: paseodegracia.com

Què poc que pesa!

Un gran nombre de persones fan cua per comprar el nou cel·lular llançat per la companyia Apple. Esperen impacients que arribi el seu torn per poder-lo tocar i tenir les primeres impressions. “Què poc que pesa!”, exclamen alguns quan el tenen a la mà. També pesa menys la seva cartera, que s’ha buidat considerablement.

El ja penúltim model de la companyia, l’Iphone 5s, ha estat en venta durant només un any. Aquest és el període de temps que necessita un telèfon per quedar-se obsolet en l’actualitat. Pot tenir les millors prestacions del mercat; pot ser el més bonic estèticament; la seva bateria pot ser la més duradora… però al cap d’un any la gent estarà fent cua per un altre. Segurament, el seu successor no innovarà en pràcticament res, però no obstant això tindrà una rebuda notable que acabarà amb la vida de l’anterior, permetent que la roda del consum no pari i segueixi girant.

Aquest fenomen constitueix un tipus d’obsolescència programada i beneficia clarament als fabricants, que també s’ajuden a ells mateixos realitzant productes que al cap d’un temps comencen a fallar i presentar problemes als consumidors. Evidentment, les altres empreses de telefonia (ni altres empreses d’altres tipus d’aparells) no queden exemptes d’aquest procés de programació de la funcionalitat d’un producte.  Els consumidors, empentats per la filosofia de “comprar, tirar i comprar” que s’explicava al documental (amb aquest nom) emès ja fa temps a Televisió Espanyola, no volen esperar més de tres segons perquè el seu telèfon carregui els missatges que els han enviat o que el seu dispositiu es pengi quan intenten carregar l’últim joc que està de moda. Sembla que si no tenen un Iphone o un Samsung no siguin ningú.

Les cues a les botigues d’Apple cada vegada són més llargues. Mentre totes aquestes persones esperen per comprar l’Iphone 6, la companyia ja està fabricant el 7 i dissenyant el 8. Això sí, que ningú s’oblidi de fer la foto de la capsa quan arribi a casa i penjar-la a les xarxes socials, no fos cas que algú no se’n assabentés de la seva nova adquisició.

Estudiant de periodisme a la UAB i àrbitre a la FCF. Flautista i amant de tot allò que es pot arribar a transmetre amb la música i la resta d’arts. Interessat en l'esport en general, però sobretot en el futbol, nacional i internacional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*