Home / Societat / Moviments Socials / La repressió no s’atura: Operació Pandora, Acte Segon

La repressió no s’atura: Operació Pandora, Acte Segon

Un article d’Idoia Capuz i Jordi Peralta

Un ampli dispositiu dels mossos d’esquadra ha escorcollat diverses cases particulars i ateneus populars d’anarquistes i llibertàries a Barcelona i Manresa. Un dels edificis registrats ha estat l’Ateneu Llibertari de Sants.

Finalment s’han realitzat 9 detencions; una a Gràcia i a Sants, dues a Sant Andreu Palomar i Manresa i tres al Clot. Les detingudes són acusades, segons fonts dels mossos d’esquadra, de “pertinença a organització criminal amb finalitats terroristes”.

Hi ha hagut concentracions als diferents punts dels registres. Totes s’han esdevingut sense conflictes a excepció de la concentració de Sants, on han tingut lloc càrregues policials. Als escorcolls dels domicilis particulars de Sant Andreu i Gràcia únicament s’han emportat material informàtic. A l’Ateneu Llibertari de Sants s’han emportat esprais i banderes amb simbologia llibertària.

A la concentració de Sant Andreu de Palomar s’han apropat conselleres de les CUP, ERC i BeC intentant entrar a la zona de l’escorcoll per saber quina era la situació de les persones habitants del domicili, però el dispositiu policial no els ho ha permès i els asseguraven que tota la informació estava sota secret de sumari.

Els registres i detencions s’encabeixen en la continuació de l’Operació Pandora, la qual va suposar la detenció de deu persones i l’empresonament preventiu de set d’elles el mes de desembre passat, tot i que un més i mig després van ser posades en llibertat. En el cas del domicili de Sant Andreu de Palomar una de les persones que hi vivien ja va ser detinguda durant la primera fase de l’Operació, l’any passat.

Tot i que executada des de l’Audiència Nacional aquesta operació té firma catalana, com també va ser el primer cop. Sembla que en aquest cas ha estat la Conselleria d’Interior qui ha sol·licitat els escorcolls i les detencions.

Com a resposta a l’operació ha tingut lloc una concentració a la plaça del Diamant a les 20h i una manifestació pel barri de Gràcia, que ha esdevingut sense masses disturbis.

Les anarquistes anunciaven en un manifest llegit durant la mobilització: “Aquest nou cop s’emmarca en l’onada repressiva contra el moviment anarquistes i és la continuació de les operacions, Columna, Pandora i Pinyata”.

 

Estudiant de periodisme a la UAB, redactora de lacolumna.cat i apasionada de l'activisme social, en especial del feminisme. Artista quan puc i em deixen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*