Inici / Actualitat / Les treballadores de Panrico es reuniran avui amb l’empresa per negociar el futur de la plantilla
Panricodd

Les treballadores de Panrico es reuniran avui amb l’empresa per negociar el futur de la plantilla

 

  • La patronal ha citat el Comitè d’Empresa i Intercentres per estudiar la sentència judicial i la xifra d’acomiadaments prevista al pla de viabilitat
  • La plantilla critica que la ressolució de l’Audiència Nacional s’aten a criteris polítics
  • Únicament es desconvocarà la vaga si ho decideix l’assemblea passada la reunió

Un article de Sofia Català

La plantilla de Santa Perpètua va determinar a l’assemblea d’ahir, dimecres 21 de maig, que la vaga no es desconvocarà fins que Panrico descobreixi el seu pla i s’explorin totes les possibilitats d’avançar en la lluita. Tot i que el comitè advocava per reincorporar-se a la feina, les treballadores es negaren a prendre una decisió abans de conèixer els resultats de la reunió amb l’empresa, que tindrà lloc avui a les 11h a Esplugues de Llobregat.

La patronal ha convocat el Comitè d’Empresa i Intercentres (oficines i distribució) a dos dies des que es va fer pública la sentència judicial que avala 277 dels 745 acomiadaments que es contemplen a l’Expedient de Regulació d’Ocupació. L’objectiu és revisar la decisió de l’Audiència Nacional i, segons va preveure a l’assemblea el president del Comitè d’Empresa, Ginés Salmerón, “rebaixar la xifra d’acomiadaments”. Tanmateix, les treballadores no se’n refien, doncs l’empresa s’ha negat a negociar qualsevol plantejament que vagi més enllà dels límits de l’ERO durant els set mesos de vaga.

El pla de viabilitat de Panrico recull 745 rescissions d’ocupació, 154 de les quals es concentren a la planta de Santa Perpètua de Mogoda. Per aquest 2014 es preveuen 277 acomiadaments a nivell estatal, que es sumaran als 312 que s’efectuaren el passat 2013. Aquests, tot i que “no s’ajusten a la llei”, tal com s’especifica a la sentència, fructuaran. Les indemnitzacions s’ajustaran al límit legal de 20 dies per any treballat i màxim de 12 mensualitats que podran abonar-se per parts en un termini de 18 mesos. Els 156 acomiadaments restants, que es durien a terme entre 2015 i 2016, sí s’han declarat improcedents, doncs el jutge considera que l’empresa no ha justificat la relació entre les rescissions d’ocupació de 2013 i les previstes per l’any vinent: “lo coherente será que llegado el momento se inicie en su caso un nuevo proceso”. A Santa Perpètua van acomiadar 30 treballadores el 2013; aquest any es preveu que en siguin 124. I de moment ja n’han acomiadat 9 per motius disciplinaris.

“Esta no es una sentencia judicial; es una sentencia política. Los trabajadores de Panrico no podían ganarla porque si los obreros salen a luchar a la calle los políticos tienen un problema”. Així va culminar l’assemblea. I la vaga continua fins que es decideixi el contrari. D’altra banda CCOO ha citat les seves afiliades demà divendres a les 16.30h a la seu de Via Laietana. Les treballadores es concentraran a la Plaça Sant Jaume durant el matí per exigir al conseller de Treball i Ocupació, Felip Puig, que justifiqui les acusacions que va remetre contra la plantilla el passat 7 de maig al parlament en resposta a la pregunta de Quim Arrufat, de les CUP-AE, sobre els esforços de la Generalitat per evitar la vulneració del dret a la vaga de les treballadores de Panrico Santa Perpètua.

Redacció

2 comentaris

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

*