Home / Les Columnes / L’operació militar israeliana “Borde Protector” condemna la vida de 181 palestins
Font: www.globalpost.com (MAHMUD HAMS/AFP/Getty Images)

L’operació militar israeliana “Borde Protector” condemna la vida de 181 palestins

El passat dimarts 8 de juliol, les forces de l’Exèrcit militar van decidir dur a terme l’operació “Borde Protector” contra el poble palestí de la Franja de Gaza, en resposta als llançaments per part de la branca militar d’Hamas. Només fins el passat dilluns s’han registrat, segons la publicació de l’International Middle Est Media Center (IMEMC), les xifres de palestins i palestines mortes que, des de l’inici de l’operació s’eleven fins a 181 (). En exactament una setmana, prop de dos centenars de morts. Una massacre.

La colonització que l’Estat d’Israel pretén sobre Palestina està duent a una guerra contra les forces d’ocupació, les quals pretenen imposar i expandir el sionisme, i la situació de guerra no sembla que es pugui acabar tant d’hora com seria el necessari. Però si que calen i urgentment, en canvi, buscar quines podrien ser les solucions contra aquesta massacre.

El periodista i activista Manel Ros exposa una possible solució al poble palestí. Quant a curt termini es refereix, la solució “passa per retornar a les fronteres de 1967, amb la liberació de tots els presoners i presoneres i el retorn de la població palestina expulsada de les seves terres”, fet que el ministre d’Israel contradiu així: “el seu país no tornarà a les fronteres de 1967”.

Extendre una campanya de “boicot, desinversions i sancions (BDS) contra Israel”; la necessitat “d’extendre una tercera Intifada, que com les de 1987 i 2000, posi contra les cordes a les forces d’ocupació del terreny” i la necessitat de fer que econòmicament Israel no pugui mantenir la guerra, són les solucions que Manel Ros exposa i que en poden viables. A l’article-reportatge que la companya Sofia Català, de lacolumna.cat, fa sobre l’atac d’Israel a Palestina, s’entenen els passos que s’han anat seguint. D’allà n’extrec la frase següent: “La resposta contundent d’Abbas – Si Israel ataca Gaza obrirà les portes de l’infern, deixa entreveure la possibilitat que esclate la Tercera Intifada”.

Periodista. En constant moviment. D'això es tracta, no?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*