Inici / Esports / Creuant l'Atlàntic / Phil Jackson a Nova York entre rumors, interessos i telenovel•les
Phil Jackson (esquerra) bromeja amb Spike Lee (dreta), fan incondicional dels Knicks. Font: Marca.com

Phil Jackson a Nova York entre rumors, interessos i telenovel•les

Un article de Jordi Abella

El sinònim de carisma a la NBA té un nom, el de l’entrenador Phil Jackson. Nascut Deer Lodge, un comptat de l’oest de Montana, posseeix onze anells de l’NBA entre els quals trobem els sis que va aconseguir a Chicago, al costat de Michael Jordan, i els cinc aconseguits al capdavant dels Lakers. L’anomena’t “mestre Zen” pels seus entrenaments basats en la filosofia oriental, va decidir posar fi a la seva carrera plena d’èxits com a entrenador l’any 2011. Ara, tres anys després de desvincular-se totalment de l’NBA, sembla disposat a  tornar a fer el que millor se li dóna, dominar la lliga nord-americana. Tot i això, aquest cop no el veurem a les pistes, ens haurem de conformar amb tenir-lo a les graderies del Madison Square Garden actuant com a mànager general.

En el moment en què es va saber de l’arribada de Phil Jackson a “The Big Apple”  el New York Daily News anunciava la unió d’un letal tàndem anotador format per Carmelo Anthony i LeBron James, que arribaria per posar-se a les ordres del mestre Zen. Òbviament, aquesta tan sols és una hipòtesi que té tantes variables com rumors surten cada dia i que apunten des de la marxa de Melo i Mike Woodson fins la continuïtat d’ambdós.

Des que Phil Jackson debutes a la banqueta dels Bulls l’any 1989, l’entrenador de l’estat de Montana ha entrenat a autèntics icones de la NBA. Michael Jordan, Scottie Pippen, Tony Kukoc, Dennis Rodman, Shaquille O’neal, Robert Horry o Rick Fox i ha estat l’artífex del millor bàsquet que han donat els encara actius Kobe Bryant, Pau Gasol i Derek Fisher.

El destí de tornada que ha escollit l’antic entrenador de Montana, ha sorprès a alguns dels qui enyoren els millors anys bàsquet que han ofert uns Lakers que travessen per un dels moments més crítics de la seva història. Una temporada desastrosa de la qual sembla que tan sols un miracle com la tornada del mestre Zen els podria salvar.

Aparentment, el motiu pel qual Jackson no ha escollit Los Angeles està relacionat amb un problema extra esportiu, un problema digne de trama d’una telenovel·la veneçolana. La realitat és que la tornada de Jackson a Los Angeles ha estat frustrada per Jim Buss, fill de Jerry Buss, propietari de la franquícia californiana fins la seva mort el febrer de l’any passat i, per tant, màxim accionista actual de la franquícia.

El motiu no ha estat altre que la relació matrimonial que mantenen el mestre Zen amb la filla del poderós Buss, Jeanie. Jim, davant el perill de la pèrdua de poder que podia suposar tenir dues persones amb interessos comuns dins la seva empresa ha decidit no interessar-se per Jackson i l’ha desterrat d‘aquella que un dia va ser casa seva. Phil Jackson ha fugit fins l’altra punta del país, però segur que, com el protagonista d’alguna telenovel·la sud-americana torna per a venjar-se amb uns grans Knicks que passaran per sobre uns Lakers que no generen esperances de millora de cara a l’any vinent. És molt probable que Jackson i els seus Knicks passin per sobre els Lakers l’any que ve, serà en aquest moment quan Phil, amb set de venjança podrà dirigir-se a Jim i amb el més pur accent de personatges de telenovel·la com Manuel Hilario Fuentes Guerra o  Juan del diablo li pugui dir: “Jim, compadre, ya te avisé, dónde las dan las toman ¡pinche!“.

Phil Jackson (esquerra) bromeja amb Spike Lee (dreta), fan incondicional dels Knicks. Font: Marca.com

Phil Jackson (esquerra) bromeja amb Spike Lee (dreta), fan incondicional dels Knicks. Font: Marca.com

 

Jordi Abella Vilarò

2 comentaris

  1. Un parell d’apunts, té 13 anells i Ricky Fox, més enllà d’estar molt moreno i aparèixer al mira quién baila yankee, no és una gran icona NBA. Salut, espero quelcom més intens per a la pròxima, però sempre està bé trobar aquest tipus de contingut.

    • Redacció

      Totalment d’acord amb tu, Phil Jackson va aconseguir dos anells més com a jugador dels Knicks. Era un apunt que tenia present, però per falta d’espai el vaig ignorar, tot i així reconec que no aclareixo bé que posseeix 11 únicament com entrenador. Pel que fa Fox, ha estat una elecció personal incloure’l, és un jugador que sempre m’ha agradat, igual que Horry o Kukoc. Gràcies pels ànims i l’interès, seguirem intentant portar l’esport al públic d’una manera diferent.

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

*