Inici / Societat / Mitjans de Comunicació / Neix “L’Alternativa”, un espai audiovisual de debat i pensament crític

Neix “L’Alternativa”, un espai audiovisual de debat i pensament crític

Avui s’ha fet l’última prova en estudi de ‘L’Alternativa TV’, una plataforma audiovisual i multimèdia per Internet de debat i pensament crític. La proposta va ser presentada ahir al Col·legi de Periodistes de Catalunya per representants de les diferents entitats i mitjans que la impulsen. Avui s’ha fet l’última prova en estudi i dimarts s’emetrà el primer programa.
Les entitats que durem endavant ‘L’Alternativa TV’ som: La Columna, el Sicom.cat, les revistes Mongolia i Alternativas Económicas, la Fundació Periodisme Plural (Catalunyaplural.cat i El Diari de l’Educació) i el col·lectiuLa Llamborda. La iniciativa compta amb el suport de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB i de UAB Campus Media.

‘L’Alternativa TV’ serà un espai de debat social i polític que comptarà de dues parts: una entrevista en profunditat i un debat. El programa s’ha concebut perquè el públic hi tingui molt a dir. Tant és així, que els assitents tindran dret en intervenir al debat, fer preguntes i proposar tema, igual que els espectadors, que ho podran fer a través de les xarxes socials.

Els impulsors de ‘L’alternativa TV’ hem deixat la porta oberta a la incorporació d’altres mitjans i entitats a la iniciativa. En aquest sentit, el Grup de Diaris Digitals de Catalunya (GDDC) ja està estudiant la proposta.

La voluntat, al final, és fomentar el debat i el pensament crític; fer periodisme a favor de la ciutadania i al marge del pensament dominant. Com sentireu dir al presentador de ‘L’Alternativa TV’, Frederic Pahisa, “la opinió pública està privatitzada”. També Pere Rusiñol, de Mongolia i Alternativas Económicas, ja va advertir en la roda de premsa de presentació que el periodisme “o el fem nosaltres, o el paguen els bancs”.

‘L’Alternativa’ es podrà veure en directe al canal de la UABtv i als portals de totes les entitats implicades en el projecte, on també es podran veure, des d’ara, els debats mensuals que ja porta temps organitzant La Llamborda.

Redacció

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

*