Inici / Cultura / Diari de Viatge / On el temps s’atura: Nepal
Font: Ester Roig

On el temps s’atura: Nepal

Un diari de viatge d’Ester Roig

Quan trepitges Nepal per primer cop,  t’envaeix una sensació de llibertat única. Un paradís desconegut que s’amaga al sostre del món. Nepal és el país més pobre d’Àsia, però també un dels deu més pobres del món. Aquesta dada ens roda el cap mentre ens dirigim al cor de Katmandú i comencem a veure el Nepal urbà. Pobresa, brutícia, i contaminació. Clàxons i embolics de cables pelats als pals de la xarxa elèctrica. Els edificis s’aixequen sobre carrers sense asflatar, transitats per caixes de sabates amb rodes. L’estació monsònica deixa litres i litres d’aigua diaris sobre la ciutat. Motos, cotxes, camions, bicicletes i vianants es barrejen com poden. Ni senyals, ni semàfors, ni carrils, ni voreres. El terme adient seria “caos”.

Tot i així, cal mirar més enllà per veure que aquesta ciutat és molt especial. Anem descobrint que Katmandú no guarda el seu encant en l’estètica, sinó que es viu amb els sentits. L’olor a chaomein, les oracions farcides d’encens a l’estufa de Bouddhanat al matí, els colors de les teles, les espècies, i la tradició que envolta la història d’aquest poble.

Tot i així, aquest caos urbà desapareix tot just creuem durant uns vint minuts la ciutat per visitar les afores. Els cotxes, les motos, la brutícia i la contaminació es transformen en camps d’arròs, boscos, i muntanyes escarpades. Benvinguts a Nepal.

Totes les fotografies són d’Ester Roig

Monkey Temple, Katmandú
Estupa de Boudhanath, Katmandú
Supping
Katmandú
Estupa de Boudhanath, Katmandú

 

Redacció

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

*