Inici / Les Columnes / Prostituir la ciutat
Font: EFE

Prostituir la ciutat

Una columna de Lluís Elias

A finals del 2013 vam poder observar el gran casament indi que va tenir lloc a Barcelona. Els multimilionaris van decidir no privar-se de cap luxe durant la celebració. Poques setmanes després l’Ajuntament de Barcelona va fer pública la intenció de promocionar la ciutat de Barcelona per atraure més celebracions d’aquest nivell, com si de Las Vegas es tractés, la ciutat comtal acollirà a qualsevol multimilionari perquè faci i desfaci a la seva.

Mentre la parella exhibia el seu poder adquisitiu per tota la ciutat amb la complicitat de Xavier Trias, Artur Mas i altres membres d’importància institucional, més de 3.000 persones passaven la nit al carrer i depenien de la caritat per aconseguir un plat de menjar. La justificació de l’Ajuntament per a impulsar aquests actes és la recaptació de diners que aniran destinats “directament” a la ciutat i als seus ciutadans. Tot i que de moment, ja han començat l’any amb la tradicional i desorbitada pujada de preus al transport públic. S’estima que la recaptació aproximada per haver acollit l’esdeveniment a Barcelona va ser d’uns 60 milions d’euros que van anar directa i indirectament a la ciutat.

Pel casament multimilionari dels Mittal el MNAC (Museu Nacional d’Art a Catalunya) va romandre tancat per a la celebració, tot i que per a compensar el tancament del museu l’entrada va ser gratuïta el dia anterior i posterior a l’esdeveniment.  A més, la ciutat de Barcelona va obsequiar a la parella amb un espectacle exclusiu a la Font Màgica de Barcelona, mentre aquests i els 500 assistents contemplaven un espectacle pirotècnic de 5.000 euros. Tot i que la celebració pot semblar part d’una pel·lícula exòtica de Disney, cal recordar el model de negoci precari pel qual aposta Lakshmii Mittal, pare de la núvia i president d’una de les primeres empreses d’acer, ArcelorMittal.

Està clar que mentre tolerem i promocionem aquests actes seguirem sent esclaus de la moneda, i en definitiva del sistema. A més, tampoc ens qüestionem la procedència d’aquests diners, i és que avui en dia pagant Sant Pere canta.

Font: EFE

Font: EFE

 

Lluís Elias

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

*