Home / Esports / Qui paga mana

Qui paga mana

Una Columna de Jordi Carné

 

Les imatges que van arribar des de Santander no deixen de ser un exemple més d’un dels problemes en el futbol actual: els diners. Primerament, i sense entrar a jutjar el que guanyen els que es dediquen al futbol, els jugadors són professionals que cobren per realitzar la seva feina i, per aquest motiu, és normal que l’economia dels equips tingui tanta importància. Sigui en excés –com és el cas dels xeics àrabs en equips com el Manchester City o El PSG– o en defecte –com el problema del Racing de Santander o el descens administratiu del Guadalajara la temporada passada–, els diners tenen un enorme pes que fa que a vegades el futbol no sembli el que realment és. El futbol sempre ha sigut lluita, sacrifici i esforç; però no als despatxos, sinó en el terreny de joc.

Tot i que sabem que això és resultat de la crisi econòmica que ha afectat a totes les empreses del món, és trist veure com equips tant importants en la història del futbol espanyol pateixen les conseqüències d’aquesta crisi. No obstant això, cal remarcar que tothom sap que els jugadors del Racing no cobren des de fa 6 mesos, però molt pocs coneixen la gran temporada que està fent l’equip a la Segona Divisió b, de la qual n’és líder. En l’actualitat, els protagonistes estan als despatxos i no en el camp de futbol, i els mitjans de comunicació esportius (que només busquen vendre més) es preocupen més per tots aquests aspectes que van més enllà del futbol que no per l’esport en sí. El deteriorament que ha provocat la irrupció de les polítiques econòmiques en l’esport en general, però sobretot en el futbol, és força preocupant.

Els projectes esportius són molt menys importants en l’actualitat, i als jugadors no els importa si realment volen anar a l’equip pel que fitxen. Van aquells equips que saben que, sense importar (massa) la quantitat, els pagaran la xifra acordada amb puntualitat. Aquells equips que poden permetre’s el luxe (sí, el luxe) de pagar els seus jugadors a temps són els que ara dominen el panorama futbolístic de primer nivell. I és que com diem els catalans, qui paga mana.

Font: Diari Que

Estudiant de periodisme a la UAB i àrbitre a la FCF. Flautista i amant de tot allò que es pot arribar a transmetre amb la música i la resta d’arts. Interessat en l'esport en general, però sobretot en el futbol, nacional i internacional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*