Inici / Cultura / agenda cultural / Sitges 2013 sobreviu gràcies a l’augment d’assistència entre el públic

Sitges 2013 sobreviu gràcies a l’augment d’assistència entre el públic

Sitges 2013, 46ena edició d’un dels festivals de cinema fantàstic més rellevants internacionalment que es celebra aquí, a Catalunya. Entre els dies 11 i 20 d’Octubre es desplega l’exposició de treballs d’uns equips plens de talent, d’un festival reconegut i de referència internacional.

 Text: Emma Rovira i Samuel Rubin. Fotografies: Marc Arroyo.

A la roda de premsa d’aquest any s’hi reuneixen el director del festival, Àngel Sala, el Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, i l’alcalde de la localitat de Sitges, Miquel Forns.

Sota el lema d’un festival de ciència ficció consagrat i sòlid, Àngel Sala aposta per la ciència ficció ‘low cost’. En aquesta edició, tocada per la crisi, assegura, però, una programació de grans autors d’entre el gènere fantàstic. Representació clara de talents emergents i de territoris inestables econòmica i políticament provinents de Llatinoamèrica.

El director explica la força cada cop més notable de l’animació, sobretot la japonesa. Altres gèneres d’igual aposta interessant, i el documental, per primer cop participant a la competició oficial. Declara, també, que el sentit de l’humor estarà molt present a Sitges. Aquest any per exemple, el festival està encapçalat per la fascinació pel satanisme des d’una perspectiva còmica i gairebé surrealista que justifica el terror i la paròdia amb un resultat contundent.

 I com no podia ser d’una altra manera, l’edició d’aquest any li dóna una remarcada importància al cinema català. ‘Gran Piano’, que compta amb la interpretació d’Elijaah Wood i amb una admirable crítica americana, és la pel·lícula que ha donat el tret de sortida. Destaquem també ‘Los Inocentes’ amb 12 directors, aposta espectacular per l’humor que s’ha projectat en els passats dies amb èxit de convocatòria.

 Aquesta edició, tot i els efectes d’una retallada del 13% en el seu pressupost global, ha comptat amb un augment considerable de participació. Segons l’organització, Sitges ja ha venut més de 40.000 entrades i ha omplert diverses sales de cinema.

 Ferran Mascarell ha explicat d’on provenen els 1.592.152€ que s’han invertit en l’esdeveniment. 416.000 són la inversió que ha realitzat la Generalitat, mentre que Sitges s’ha encarregat de destinar-hi uns 175.000€. La resta de fons surten del Ministeri de Cultura i la Diputació de Barcelona conjuntament amb diferents acords i patrocinis amb empreses privades.

La roda de premsa ha deixat declaracions com les següents: “El cinema és un art però també una indústria: viable i que dóna feina”. Àngel Sala, director del festival de Sitges.

“El gran cinema sol ser el fantàstic” remarca Sala i afegeix que el festival espera a “gent que li agradi el bon cinema” que gaudeix d’una programació increïblement variada i oberta a un públic plural.

“Refermem la nostra voluntat amb el festival que ofereix una oferta immillorable” diu Miquel Forns, l’Alcalde de Sitges. Aquest any s’inaugura per reafirmar l’èxit anual de la fita, ‘Bon cinema’, nou espai públic destinat al visionat de grans clàssics.

 Podeu trobar tota la informació de l’edició actual de Sitges aquí.

1388019_10201676435625540_498323565_n 1369161_10201676464986274_468382506_nescac

Redacció

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

*