Inici / Les Columnes / Stop Islamofòbia: Encerclem Pegida
Prop de 300 persones van manifestar-se contra Pegida.

Stop Islamofòbia: Encerclem Pegida

Una columna de Natàlia Morales

“Fora feixistes dels nostres barris!” Amb aquestes paraules i amb uns centenars de persones cridant-les, començava el dia 11 al vespre, a l’Hospitalet del Llobregat, la manifestació contra el moviment islomofòbic alemany Pegida.

Convocada per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme i sota l’avís de l’arribada del moviment racista a la ciutat, els veïns i les veïnes d’Hospitalet van reunir-se per defensar els drets dels inmigrants. El punt de trobada dels participants va ser la escultura d’ Arranz Bravo, l’Acollida, una obra que simbolitza el caràcter obert de la ciutat i que dòna la benvinguda a tots els nous ciutadans.

Pegida, acrònim alemany que significa “Patriotes Europeus contra la Islamització d’Occident” , va néixer l’octubre passat a la ciutat de Dresden. Cada dilluns, els pocs seguidors del moviment es manifestaven en contra de la religió islàmica però a causa dels terribles atemptats a la redacció de la revista Charlie Hebdo, els afiliats a la causa van augmentar en milers. Però la rabia contra els l’islamisme no era l’únic motiu de ser de Pegida: darrere de la islamofòbia es troba la cara del més pur feixisme. Les seves arrels ideològiques van confirmar-se quan va sortir a la llum una foto de Lutz Bachman, fundador de Pegida, disfressat del lÍder del Partit Nacionalsocialista, Adolf Hitler.

Després de la desgràcia viscuda a París, Pegida va iniciar la seva campanya per Europa. Les primeres concentracions fora de l’ Alemanya natal del moviment, van celebrar-se a Dinamarca. Països com Suècia, on el partit que més vots rep és el “demòcrata” Demòcrates Suecs, va acollir el passat 9 de febrer una nova concentració a favor de Pegida. Àustria, Viena o Gran Bretanya també han viscut l’auge del grup islamofòbic als seus carrers, però els moviments antifeixistes, i nombroses associacions musulmanes sempre han posat fi a les concentracions promogudes pel racisme.

Seguint la seva campanya europea, l’Hospitalet del Llobregat va rebre l’anunci de l’arribada de Pegida a la seva ciutat. Uns 80 seguidors de l’organització racista van reunir-se a la Rambla Just Oliveres manifestant que “la islamització d’Occident posa en perill la identitat cultural i física de tots els europeus”. Cal tenir en compte que l’ajuntament de l’Hospitalet pateix la presència de dos regidors del partit feixista Plataforma per Catalunya, una unió que ha rendit homenatge a Pegida públicament. Tot i així, persones de totes les edats i de diferents nacionalitats van ser-hi presents durant la contramanifestació convocada per UCFR on, un cop més, els grups antiracistes van ser considerablement superiors als seguidors de Pegida. Combatre el feixisme és feina de tots i totes, i el passat dia 11 de març l’Hospitalet ho va cridar ben fort.

Natàlia Morales

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

*