Home / Les Columnes / Un cop més, abús policial
Pero Antic i Thabo Sefolosha, detinguts per la policia novaiorquesa. Font: NY Daily News.

Un cop més, abús policial

La nit del passat 7 d’abril es va produir un altercat al local nocturn 1 OAK Club, un dels pubs més reconeguts de la selecta nit novaiorquesa. A l’aldarull es van veure involucrats tres jugadors de la NBA: Chris Copeland (Indiana Pacers), Pero Antic i Thabo Sefolosha (Atlanta Hawks). El primer dels protagonistes acudia a l’establiment amb la seva parella, ambdós van ser ferits amb un ganivet a mans d’un jove ja identificat. L’aler alt dels Pacers va rebre una punyalada a l’altura de l’abdomen i al colze, aquesta última provocant una intervenció quirúrgica. La seva companya només va patir talls superficials al braç, al pit i a la cama. Per sort, els dos estan fora de perill.

D’altra banda, els altres dos jugadors pertanyents a la millor lliga de bàsquet del món, companys d’equip dels Atlanta Hawks, van acudir al local junts, sense mantenir contacte amb Copeland. Supostament, Antic i Sefolosha van ser detinguts per la policia per tractar d’impedir que la zona fos acordonada per la investigació.

No obstant això, el més greu del cas és que durant la intervenció policial els agents li van trencar el peroné a Sefolosha, provocant una lesió de gravetat que impedirà a l’escorta defensiu dels Hawks disputar els Playoffs per l’anell de campió. Després d’una setmana de silenci, l’exterior suís va emetre un comunicat en el qual culpa a la policia de la seva lesió, i assegura que procedirà a engegar accions legals vers els agents. Les imatges de l’altercat que han sortit a la llum permeten veure com fins a cinc agents el tiren al terra mitjançant la força bruta i al jugador demanant calma a les autoritats. Els dos jugadors van haver de comparèixer el matí següent davant d’un jutge després de passar la nit calabós, fet que agreuja la situació tenint en compte l’estat de la cama de Sefolosha.

Aquest succés comença a ser una pràctica habitual dels equips de seguretat nord americans. Els agents policials aprofiten l’avinentesa per carregar de manera desmesurada contra els personatges famosos -sobretot vinculats a l’esport- involucrats indirectament en aldarulls de caire violent. Thabo Sefolosha ha estat l’última víctima de la brutalitat policial, una pràctica que veiem massa sovint a la nostra societat, quina serà la pròxima?

Redactor a LaColumna.cat. Amant de l'esport en general, del basquetbol en particular.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*