Inici / Les Columnes / Una aposta de futur

Una aposta de futur

15 de setembre de 2012. Fa molta calor. La pell suada s’enganxa al borrisol de les butaques mig còmodes que predisposen la becaina involuntària de gran part de l’auditori. Els accessos a l’Aula Magna de la Facultat de Comunicació hermetitzen l’interior. El que hi passa dins és difícil d’entendre fins que no et decideixes a ficar-t’hi del tot.

Cal poc més que la tristesa d’un power point: El periodisme és la segona professió menys valorada pels ciutadans de l’Estat espanyol, després de la de jutge, segons l’últim baròmetre del CIS(… ) Des de l’inici de la crisi, s‘han eliminat al voltant de 11.000 llocs de treball i 280 redaccions han hagut de plegar. De cada 10 llicenciats en periodisme, només 1 o 2 arriben a excercir. Crisi del paper i de credibilitat: Un breu resum de les gràfiques que, segons diuen, pronostiquen el futur de la comunicació.

Entre la massa receptora del cataclisme, incòmodes en les respectives butaques, érem 30 persones inquietes, unides únicament per la disconformitat i la voluntat de combatre la indiferència vers les estadístiques que defineixen l’estat de la que ja considerem la professió més bonica del món. Un any més tard, el 14 d’octubre de 2013, la necessitat de regenerar el periodisme es materialitzava amb LaColumna.cat.

Avui estrenem una aposta de futur. Volem reafirmar-nos en la voluntat de retornar a la societat la confiança en el periodisme. Creiem en una xarxa d’informació lliure i digna. Som una alternativa a la frívola actualitat que es presenta als joves. Entenem que l’acció és l’única eina per realitzar-nos contra tot pronòstic.

Cal poc més que no tenir res a perdre: Tenir-ho tot a guanyar.

 

 

1371371_10201644823555824_337834391_n

 

 

Redacció

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

*